Sfaturi pentru prima săptămână cu bebelușul

Prima Saptamana Cu Bebelusul

Privarea de somn

Tehnica de supravietuire: Daca puteti adormi aproape oriunde si oricand, atunci dormiti cand si bebelusul doarme. Ce se intampla daca nu puteti atipi? Aceasta lista va va ajuta.

Sfaturi pentru mama: Daca o ruda nu este disponibila pentru a face schimb cu dumneavoastra pe timp de noapte, vcorbeste cu sotul tau. Pune-l pe sotul tau sa tina copilul in camera de zi in timp ce dormi linistita si spune-i sa iti aduca copilul doar cand are nevoie de mancare.

Linisteste bebelusul

Sugarii, proaspat iesiti din limitele confortabile ale uterului, tanjesc dupa exploatatie constanta si linistitoare.

Tehnica de supravietuire: Nu va faceti griji daca va alintati nou-nascutul – nu este posibil. In schimb, recreeaza senzatiile uterului, care pot declansa un reflex calmant in bebelus. Pentru a face acest lucru, pune-i scutece, leagana-l, sopteste-i, tine copilul pe o parte, si lasa-l sa-ti suga degetul. “Aceste etape efectuate individual sau impreuna pot fi un comutator virtual pentru a opri bebelusul din plans.”

Sfaturi pentru mama: Experimenteaza sa vezi ce functioneaza pentru bebelusul tau.

Alaptarea

Se intampla in mod natural, nu?
Tehnica de supravietuire: Fa-ti planuri sa vezi un expert in lactatie si cere-i sa vina acasa la tine pentru a te ajuta sa te obisnuiesti cu asistenta medicala acolo. “Avand un expert cu tine de la bun inceput pentru a te ajuta sa alaptezi, sa te pozitionezi, poate face o diferenta dintre o alaptare frumoasa si a te lasa balta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *