Recuperare dupa operatia de cezariana

Recuperare Dupa Operatia De Cezariana-Min

Nasterea unui copil este un moment plin de emotie in care iti vei intalni, in sfarsit, copilul care ti-a crescut in pantece pe parcursul ultimelor 9 luni de zile. A naste un copil poate fi coplesitor pentru corpul tau, in special dupa o operatie de cezariana.

Cum te vei simti dupa operatia de cezariana?

Dupa NastereCa orice mama, a-ti tine bebelusul in brate pentru prima data va fi un sentiment euforic si, in acelasi timp, coplesitor. In acelasi timp, corpul tau va fi in stare de recuperare dupa o operatie abdominala si te vei confrunta si cu problemele postnatale precum tulburari emotionale.

Dupa operatia de cezariana te vei simti ametita si probabil ca vei avea si greturi. Aceste greturi pot tine pana la 48 ore. Pacientii de cezariana, de obicei, stau in spital timp de 2 – 4 zile inainte de a pleca acasa. Recuperarea de dupa operatie insa, va fi de ordinul saptamanilor, nu al zilelor.

Tratament pentru durerea de dupa operatia de cezariana

Dupa Operatia De CezarianaUn excelent analgezic pentru perioada de dupa cezariana este morfina. Ea usureaza durearea pana 24 ore. Apoi, vei primi un tratament sistematic impotriva durerii. De obicei, acest tratamant consta in narcotice si, in unele cazuri, acetaminofen. Un bun ajutor ar fi si ibuprofen.

Orice aplica presiune pe zona abdominala va fi dureros la inceput, insa te vei simti tot mai bine pe zi ce trece.

Vei fi incurajata sa te deplasezi de cateva ori pe zi, in fiecare zi. Nu trebuie, insa, sa incerci sa te ridici singura din pat! Va trebui sa te ajuti de cineva primele cateva dati. Intre timp, pune-ti sangele in miscare leganandu-ti picioarele sau rotindu-ti gleznele si intinzandu-ti picioarele.

Simplul lucru de a te deplasa pana la baie va parea imposibil la inceput, insa deplasarea pe jos este importanta pentru recuperare. Ajuta circulatia sangelui si scade posibilitatea de coagulare a sangelui. De aceea, vei fi incurajata sa mergi pe jos zilnic (de preferat, dupa administrarea medicamentelor impotriva durerii).

Intainte de a parasi spitalul, iti vor fi administrate cateva vaccinuri precum:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *