Obiceiuri sănătoase de somn la 6-9 luni

Obiceiuri Sanatoase De Somn La Bebelusi

Cateva sfaturi pentru a ajuta bebelusul sa doarma mai bine.

Dezvoltati si urmati o rutina de somn

Daca nu ati stabilit deja o rutina de somn, puteti incepe. O rutina de somn va ajuta copilul dumneavoastra sa doarma mai linistit si mai bine.

Chiar daca rutina constituie dintr-o baie, un joc linistit, pregatirea bebelusului pentru somn, citirea unei povesti sau doua de somn, asigurati-va ca le faceti in aceeasi ordine de fiecare data. Bebelusilor le place rutina si programele pe care pot conta.

Pastreaza-i un program consistent

Amandoi veti beneficia in urma respectarii unui program care include perioadele de somn. Asta nu inseamna ca bebelusul trebuie sa manance fix la 12:15 in fiecare zi, dar ar trebui sa fie pe acolo. Daca bebelusul doarme, mananca, se joaca, si se pregateste de somn cam in aceleasi perioade, va fi mai mult ca sigur ca va adormi mai usor.

Incurajeaza-l sa adoarma singur

Pentru a adormi bine in aceasta perioada, copilul trebuie sa invete sa adoarma singur. Incercati sa-l puneti jos cand observati ca da semne de oboseala. Daca plange, urmatoarea miscare depinde de dumneavoastra. Asteptati cateva minute sa vedeti daca este cu adevarat suparat sau doar alintati-l putin.

Incercati sa-l puneti la culcare mai devreme

Daca bebelusul tau era obisnuit sa adoarma dupa 20:30, dar nu se putea linisti, incearca sa-l pui mai devreme cu jumatate de ora. Ar putea fi prea obosit si daca il puneti la somn mai devreme ar putea adormi mult mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *