De ce copiii mici nu vor sa doarma

Copiii Urasc Somnul

Iti pui copilul la culcare la 20:30. Il imbratisezi, il saruti si ii doresti vise placute. A fost o zi lunga.

Farfuriile in care ai mancat cina te asteapta, partenerul tau trebuie sa plateasca facturile, cainele trebuie plimbat, pisica trebuie hranita, iar tu inca nu ai apucat sa te odihnesti. Dar, in loc sa petreci putin timp pretios cu partenerul tau, intri si iesi din camera copilului implorandu-l sa mearga la culcare. In cele din urma o face, trei ore mai tarziu.

Suna familiar? Ati fi surprinsi cati dintre colegii dumneavoastra parinti se confrunta cu aceasta problema seara de seara.

Uneori iti poti da seama cand copilul tau se lupta cu somnul, se freaca la ochi, casca repetat. Uneori el poate sa fie foarte activ, dar si acest lucru poate fi un alt semn de epuizare.

Ce se intampla aici este versiunea copilului “atat de multe de facut, atat de putin timp”. Se intampla atat de multe lucruri in jurul sau, incat ar vrea sa faca si el parte din actiune.

Si, la fel ca alti copii mici, copilul tau incepe sa inteleaga ca el este propria sa persoana, si vrea sa-si afirme independenta. Refuzul de a merge la culcare este o modalitate de a-si exercita controlul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *