Nasterea naturala

Nasterea Naturala

O nastere naturala, lipsita de asistenta medicala este intotdeauna alegerea mamelor carora le place sa ramana in controlul propriului corp. Optarea pentru aceasta ruta inseamna acceptarea durerilor si discomforturilor asociate cu nasterea naturala.

Avantajele nasterii naturale

  • Nu implica tehnici medicale invazive
  • Ducerea la bun sfarsit a unei nasteri naturale ofera multor mame un sentiment de implinire si imputernicire. Majoritatea mamelor care au nascut natural declara ca data viitoare vor sa nasca tot natural
  • Mama este mai implicata in procesul de nastere
  • Este mai putin probabil sa aveti nevoie de interventii medicale ulterioare
  • Tehnicile de relaxare pe care la invatati in timpul nasterii pot fi folosite si mai tarziu. Multe mame ajung sa foloseasca aceste tehnici pentru a le usura disconforul postpartum

Dezavantajele nasterii naturale

  • Spre deosebire de anestezicele folosite in timpul operatiei de cezariana, tehnicile de usurare a durerilor nu le elimina complet. Daca nu doriti sa fiti nevoita sa indurati deloc durerile care apar in timpul nasterii naturale, veti fi mai multumita cu o operatie de cezariana.
  • Daca apar complicatii in timpul procesului de nastere, ar putea fi nevoie de interventii medicale numeroase

Pregatirea pentru nasterea naturala

Odata ce v-ati decis ca doriti sa nasteti natural, va trebui sa va asigurati ca sunteti pregatita. Primul pas in acest scop este sa va alegeti mediul potrivit pentru nastere. Norma actuala este ca nasterea sa aiba loc intr-un spital, insa multe mame aleg sa nasca intr-un mediu alternativ, precum un centru de nastere sau chiar acasa. Centrele de nastere sunt proiectate special pentru a oferi un mediu inconjurator cat mai relaxant si mai familial.

Multe mame prefera sa ceara ajutorul unei moase pentru a le indruma prin procesul de nastere naturala. Ele pot sa va ajute sa indurati mai usor durerile care apar in timpul unei nasteri perfect naturale, lipsite de anestezice sau alte substante ce v-ar usura artificial durerea. Doctorii din spitale, insa, nu se ocupa de acest lucru.

Exercitiile de respiratie si vizualiare

Exercitii SarcinaExista anumite exercitii de care va puteti ajuta sa treceti mai usor prin procesul de nastere. De exemplu, puteti sa va imaginati un loc care va relaxeaza. Va trebui sa exersati anumite reguli de respiratie.

Relaxarea musculara progresiva este o tehnica prin care va concenrati asupra unui singur muschi al corpului pe care trebuie sa-l incordati, apoi sa-l lasati cat mai moale posibil.

Daca ati practicat vreodata yoga, tehnici de meditatie sau chiar arte martiale, este posibil sa fiti deja familiarizata cu tehnicile de usurare a nasterii. O muzica ambientala relaxanta sau prezenta in preajma dumneavoastra a unui obiect incarcat emotional (de exemplu, o fotografie draga) va poate ajuta sa va relaxati.

Hidroterapia

Hidroterapie NastereHidroterapia, folosirea apei pentru relaxare a corpului, poate si ea usura discomforturile nasterii.

Apa eliberaza presiunea asupra corpului, ajuta la relaxarea muschilor si poate reduce durerea si anxietatea. Mai mult, exista dovezi care sugereaza faptul ca hidroterapia reduce durata primei etape a travaliului.

Daca va decideti sa optati pentru hidroterapie, asigurati-va ca caldura apei este la nivelul caldurii corpului dumneavoastra, sau mai rece. Daca este mai calda de cat corpul dumneavoastra, va va ridica termperatura si ritmul cardiat al dumneavoastra si a bebelusului.

Acupunctura

Folosita timp de mii de ani in medicina traditionala Chineza, ea implica inserarea si manipularea unor ace subtiri in anumite zone ale corpului. Nimeni nu stie sigur cum funcioneaza exact aceasta tehnica, insa se teoretizeaza ca ea fie blocheaza anumite impulsuri de durere din a ajunge la creier, fie cauzeaza emiterea unor analgezice naturale numite endorfine.

Dezavantajul major al acupuncturii este ca necesita un specialist. Foarte putini doctori sau moase se pricel la aceasta tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *