Primele simptome ale sarcinii

Primele Simptome Ale Sarcinii Thumbnail

Din momentul in care apare absenta menstruatiei, vei suspecta, sau chiar spera la o sarcina. La unele femei, simptomele sarcinii incep inca din primele saptamani dupa fertilizare.

Simptomele perioadei de gestatie pot varia in intensitate, frecventa si duratie. Urmatoarele semne si simptome ale sarcinii pot aparea la inceputul acestei perioade.

Sani umflati si sensibili

Sanii pot oferi primele semne ale unei sarcini, chiar si in primele 2 saptamani ale acesteia. Schimbarile hormonale ii pot face sensibili, umflati si mai grei.

Oboseala

De asemenea, oboseala este una dintre simptomele principale ale sarcinii. In primele saptamani ale sarcinii, nivelul de progesteron creste brusc, iar in cantitati suficient de mari, poate da senzatii de somnolenta.

Crampe si o usoara sangerare

Uneori, o usoara sangerare a aparatului genital este una dintre primele simptome ale sarcinii. Aceasta sangerare apare in urma apare in urma atasarii oualelor fertilizate la mucoasa uterului, la aprox. 10-14 zile dupa fertilizare.

Unele femei prezinta si crampe abdominale, similare crampelor din timpul menstruatiei.

Primele-Simptome-Ale-Sarcinii

Greturi

Geturile sunt un simptom clasic al sarcinii. De obicei, acestea se manifesta dimineata, insa nu este iesit din comun ca acestea sa apara si seara sau in timpul zilei.

Greturile sunt cauzate, cel putin partial, de marirea brusca de estrogen din sange. In timpul sarcinii, creste si simtul mirosului, astfel crescand si reactiile la unele mirosului precum parfumuri sau fumul de tigari. Reactia la acestea poate cauza senzatia de greata.

Tulburari de alimentatie

In timpul sarcinii, schimbarea preferintelor in materie de hrana este foarte raspandita, in special in primul trrimestru a sarcinii. Femeile insarcinate, de regula, stramba din nas la prajeli sau cafea, insa dezvolta pofte irezistibile la alte mancaruri.

Dureri de cap

Marirea ritmului circulatiei sangelui in primele faze ale sarcinii poate cauza dureri slabe, dar frecvente ale capului.

Tulburari emotionale

Schimbarile hormonale pot atrage schimbari emotionale bruste, in special in primul trimestru.

Constipatie

Marirea nivelului de progesteron face ca mancarea sa treaca mai greu prin intestine, ceea ce poate duce la constipatie.

Slabiciune si stari de ameteala

Datorita dilatarii vaselor de sange ce duce la scaderea presiunii sanguine, apar stari de ameteala si dezorientare. Daca nivelul de sahar din sange este scazut, pot aparea si lesinuri.

Cresterea temperaturii corpului

Cresterea continua a temperaturii corpului timp de mai mult de 2 saptamani semnaleaza o sarcina. Aceasta crestere se manifesta la scurt timp dupa ovulatie.

Primele-Simptome-Ale-Sarcinii-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *