Miscarile fatului in pantec

Miscarile Bebelusilor

Chit ca este vorba despre primul sau al patrulea bebelus, o mama abia asteapta sa simta primele miscari ale acestuia. Bebelusii petrec mult timp miscandu-si mainile si corpul.

Cand voi simti primele miscari?

Mamele care nu au mai nascut in trecut vor recunoaste miscarile bebelusului abia in suru celei de-a 24-a saptamana. Bebelusul incepe sa se miste cu mult mai devreme, insa senzatia fiind nefamiliara mamei, cel mai probabil ca nu o va recunoaste ca fiind miscari ale bebelusului. Mamele „cu experienta” vor recunoaste miscarile acestuia inca de la cea de-a 12-a saptamana.

De ce se misca bebelusii in pantece?

Miscarile bebelusilor sunt, de regula, reactii la ceea ce se intampla in mediul lor inconjurator. Prea mult zgomot, lumina puternica sau chiar si unele lucruri pe care le mananci poate stimula bebelusul sa se miste.

Bebelusul se misca foarte putin

Desi nu este intotdeauna un semn rau, frecventa scazuta a miscarii poate semnala lipsa de nutritie sau oxigen. Aceasta necesita examinari cu ultrasunete pentru a gasi cauza exacta a lipsei de miscare a bebelusului.

Cum sa verifici daca bebelusul poate sa se miste

Daca crezi ca miscarile bebelusului sunt prea rare, aseazate si stai cu picioarele rezemate de un scaun. Ia o gustare bogata in zaharuri si o bautura rece. Zaharul din mancare si/sau bautura rece ar trebui sa-l trezeasca pe micut si sa inceapa sa se miste. Ar trebui sa simti macar 10 miscari in urmatoarele 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *