Copilul meu nu doarme. Ce ar trebui sa fac?

Ce Ar Trebui Sa Faci Cand Bebelusul Nu Doarme

Noptile nedormite pentru tine si partenerul tau sunt din pacate inevitabile in primele 6 saptamani, iar uneori chiar 12 saptamani. Majoritatea bebelusilor dorm haotic, asa ca probabil nu vei vedea nici o dezvoltare in acest punct in curand.

Totusi exista si vesti bune. Dupa aproximativ 3-4 luni poti ajuta bebelusul sa dezvolte un model regulat de somn, atata timp cat esti consecvent.

Bebelusii sunt extrem de adaptabili. Puteti invata copilul sa doarma, cu sau fara tine, in pat cu tine sau in patutul sau. Alegeti metoda care e cea mai buna pentru tine si se potriveste cu bebelusul tau, pentru ca cel mai mult probabil vei ramane la ea.

Cand copilul tau are intre 6 si 8 saptamani, puteti incepe sa-l invatati cum sa adoarma pe cont propriu. Aseaza-l pe spate cand este somnoros dar inca treaz. Stati cu el daca doriti, dar pregatiti-va sa faceti la fel daca se trezeste pe timpul noptii.

De fiecare data cand copilul se trezeste in timpul noptii, va trebui sa repetati orice ati facut sa-l ajutati sa adoarma din nou. Daca l-ati hranit ca sa adoarma, el va avea nevoie sa faceti acelasi lucru de fiecare data cand se trezeste. Daca il lasati in pace sa doarma, el se va astepta la asta.

Ofera timp planului sa functioneze. Ramai la el cel putin 2 saptamani, si incercati sa nu intrerupeti. Fiecare plan nou pe care-l veti incerca ii va cere copilului sa invete o serie de obiceiuri noi de somn. Vechile obiceiuri au nevoie de timp ca sa dispara, iar cele noi pentru a se stabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *