Cat timp va dormi nou-nascutul?

Cat Timp Va Dormi Nou-Nascutul

Un nou nascut poate dormi pana la 18 ore pe zi, trezindu-se la fiecare cateva ore pentru a manca. Copiii sunt alaptati de mai multe ori pe zi, de aproximativ 8-12 ori. Bebelusii hraniti cu biberonul au tendinta de a manca mai rar, la fiecare 3-4 ore.

Deoarece nevoie pentru mancare este mai puternica decat nevoia de somn la aceasta varsta, copiii care dorm prea mult trebuiesc treziti pentru a-i hrani. Trezeste bebelusul la fiecare 3-4 ore pentru a manca pana cand ajunge la greutatea buna, care de obicei se intampla in primele saptamani. Dupa aceasta, este bine sa-l lasati sa doarma mai mult.

Bebelusii au faze diferite de somn, la fel ca oricine altcineva. Exista somnolenta, REM (miscarea rapida a ochilor) de somn, somn usor, somn profund si somn foarte profund.

Primele luni de viata ale unui copil pot fi cele mai grele pentru parinti deoarece s-ar putea trezi de mai multe ori in timpul noptii pentru a linisti bebelusul. Fiecare copil are un model diferit de somn. Multi copii incep sa doarma “toata noaptea” (pentru aproximativ 5-6 ore) pana la varsta de 2 luni, dar nu fiecare copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *