Cat de mult dorm bebelusii?

Cat De Mult Dorm Bebelusii?

Somnul tipic al nou-nascutilor

Nou-nascutii dorm mult, de obicei pana la 16-17 ore pe zi. Insa, in primele saptamani de viata, majoritatea copiilor nu dorm mai mult de 2-4 de odata, zi sau noapte.

Rezultatul? O gramada de somn pentru copilul tau si un program foarte neregulat si obositor pentru tine. Ca un parinte nou, probabil ca va fi nevoie sa va treziti de mai multe ori in timpul noptii, pentru a-l schimba, a alimenta si a-l mangaia.

De ce nou-nascutii nu urmeaza un program de somn?

Ciclurile de somn ale copiilor sunt mult mai scurte decat cele ale adultilor, iar copiii dorm mai adanc decat adultii.

Toata aceasta imprevizibilitate este o faza necesara pentru copilul dumneavastra si nu dureaza prea mult, chit ca poate parea o eternitate atunci cand sunteti lipsiti de somn.

Cand va incepe copilul sa doarma mai putin „imprastiat”?

Incepand cu vârsta de 6 – 8 saptamani, majoritatea bebelusilor incep sa doarma pentru perioade mai scurte in timpul zilei si perioade mai lungi pe timp de noapte, desi majoritatea continua sa se trezeasca pentru in timpul noptii pentru a fi hraniti. De asemenea, au perioade mai scurte de somn adanc.

Undeva intre 4 si 6 luni, spun expertii, majoritatea copiilor sunt capabili de a dormi pentru o perioada de 8-12 ore prin noapte. Unii sugari dorm intraga noapte chiar si la varsta de 6 saptamani, dar multi copii nu ajung la acel stagiu pana la 5 – 6 luni si unii inca continua sa se trezeasca noaptea. Va puteti ajuta copilul sa ajunga acolo mai devreme, daca acesta este scopul dumneavoastra, invatandu-l obiceiurile bune de somn cat mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *