Reteta sanatatii in timpul sarcinii

Reteta Sanatatii In Timpul Sarcinii

In timpul sarcinii, este mai important ca niciodata sa ai grija de tine atat din punct de vedere emoional, cat si fizic.

Ingrijirea prenatala

Este bine sa vizitati medicul specialist pentru a ferifica daca nu cumva aveti anumite conditii ce pot duce la complicatii.

Alimentatia sanatoasa

Acum ca tinzi sa mananci cat pentru 2 oameni, ai fi surprinsa de faptul ca, de fapt, ai nevoie de doar 300 calorii in plus pe zi. Asigura-te ca consumi suficiente proteine. In timpul sarcinii, corpul tau are nevoie de aproape 2 ori mai mlte proteine, iar desi cantitatea zilnica minima recomandata de calciu ramane aceeasi, este mai important ca niciodata sa o respecti.

Este bine sa stai departe de ouale si carnea care nu sunt gatite suficient, lactate si sucuri nepasteurizate sau fructe de mare crude.

Vitamine

Majoritatea suplimentelor prenatale contin mai mult acid folic decat suplimentele standard. Este important ca la inceputul unei sarcini si in timpul nasterii, corpul tau sa prezinte suficient acid folic.

Doza zilnica de acid folic recomandata este de 400mg/zi inainte de sarcina si 600mg/zi in timpul sarcinii.

De asemenea, este important ca organismul tau sa aibe suficient fier. Cerintele de fier ale corpului tau se maresc drastic in timpul sarcinii, in special in timpul celui de-al doilea si al treilea trimestru.

Rutina de exercitii fizice

Un bun program de exercitii fizice iti poate oferi forta si induranta de care ai nevoie pentru a sustine greutatea in plus din timpul sarcinii, poate preveni sau macar minimiza durerile, imbunatati circulatia sangelui catre picioare si te poate ajuta sa treci prin stresul fizic din timpul nasterii.

Odihna

Oboseala care isi face simptita prezenta in primul si ultimul trimestru a sarcinii este un semn de la natura ce-ti spune sa te odihnesti. Sunt foarte bune tehnicile de relaxare precum yoga, intinderile, respiratia adanca si masajul, deoarece te ajuta sa combati stresul si sa te odihnesti mai bine.

Fara cafeina, alcol, tutun sau droguri ilegale

Toate acestea dauneaza sarcinii si pot duce la complicatii, avortul spontan, malformatii congenitale si alte probleme grave.

Sanatatea emotionala

Multe femei simt ca se afla intr-un rollercoaster al emotiilor in anumite faze ale sarcinii. Insa daca tulburarile dumneavostra emotionale sunt extreme, este posibil sa suferiti de depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *