Cum sa usurezi dentitia unui bebe

Cum Sa Usurezi Dentitia Unui Bebe

Dentitia poate fi o experienta la fel de neplacuta, atat pentru parinti, cat si pentru copil. Exista insa cateva trucuri la care poti apela pentru a usura situatia. Mai jos enumeram cateva dintre ele.

Manifestarea dentitiei

Bebelusii incep procesul de dentitie la varsta de 6 luni (in medie). Cei doi dinti frontali inferiori (incisivii centrali inferiori) sunt de obicei primii care apar, urmati de cei doi dinti frontali frontali (incisivii centrali de sus).

Simptomele dentitiei sunt, de regula:

  • Salivarea intensa
  • Bebelusul are tendinta de a musca obiecte solide
  • Iritabilitatea
  • Gingii inflamate

Multi parinti cred ca dentitia cauzeaza febra si diaree, insa expertii sunt de o alta parere. Simptomele dentitiei se pot manifesta la nivelul gurii si gingiilor, nicaieri altundeva in corp.

Cea mai buna modalitate de a usura procesul de dentitie

Daca procesul de dentitie il deranjeaza pe bebelus, considera aceste trucuri pentru a-i usura durerea.

  • Masaj la gingii: Foloseste un deget curat, sau o bucata umeda de material pentru a aplica un pic de presiune pe gingiile micutului. Aceasta presiune ii poate usura disconfortul.
  • Ceva rece: O lingura, bucata de material sau un inel gingival rece poate avea un efect calmant asupra gingiilor micutului. Nu trebuie, insa, ca acestea sa fie exagerat de reci. Contactul cu temperaturi extrem de reci poate fi daunator.
  • Mancaruri solide: Daca bebelusul dumneavoastra poate manca hrana solide, este bine sa-i oferiti un aliment solid pentru a-l roade, alement precum un castravete rece decojit sau un morcov rece.
  • Controleaza salivarea: Dupa cum am mai spus, salivarea intensa face parte din procesul de dentitie. Scapata de sub control, aceasta salivare poate duce la iritatii ale pielii. Pentru a preveni iritatia, tine la indemana o bucata curata de material pentru a-i sterge barbia micutului.
  • Solutii medicale: Daca dentitia bebelusului dumneavoastra este extrem de dureroasa, exista medicamente precum ibuprofen, ce pot alina durerea.

Nu uitati ca perierea dintilor trebuie sa inceapa odata cu eruperea primului dintisor al copilului. Folositi o pasta de dinti cu florura, in cantitati mici, cat un bob de mazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *