Abilitati fizice la 8-12 luni

Sport Copil 1 An

Pana la implinirea celor 8 luni, bebelusul tau a facut deja pasi mari spre mobilitate. Si nu va mai dura mult pana sa se tarasca sau sa incerce sa mearga.

La aceasta varsta, majoritatea bebelusilor au muschii de baza puternici, ca de exemplu cei de la gat, si pot sta confortabil fara suport. In timp ce devine mai puternic, bebelusul va incerca sa ajunga la jucarii.

In timp ce sta pe burta, copilul vrea mai mult ca sigur sa foloseasca mainile pentru a inainta. Acesta e precursorul mersului taras.

Daca nu ati observat urme pe maini si pe genunchi de la mersul taras, probabil vei observa curand!

Acum ca bebelusul este obisnuit sa foloseasca mainile si genunchii, el va incepe sa se impinga inainte si inapoi. Deoarece bratele sunt mai puternice decat picioarele, poate incepe sa se impinga dar apoi isi va da seama ca trebuie sa se traga pentru a ajunge la un obiect. Pentru a incuraja tarasul inainte, plasati o jucarie mica, aproape de el.

Unii copii nu se vor tari niciodata in schimb vor sta in fund sau pe stomac. Acest lucru este perfect in regula, atata timp cat invata sa coordoneze ambele parti ale corpului. Consultati medicul pediatru daca simtiti ca copilul nu se misca in mod normal.

Bebelusul nu se va tari mult timp. El va vrea sa mearga ca toti ceilalti! Pentru a-l pregati de mers, copilul va dori sa se agate de lucruri pentru a-si testa aptitudinile de echilibrare. Atunci cand va sta in picioare, nu va sti cum sa se aseze, si trebuie sa ii aratati cum sa indoaie genunchii pentru a se aseza in siguranta.

Atunci cand bebelusul este plictisit sa “exerseze” echilibrul, e gata sa mearga. Curand, copilul se va tine de mobilier si pereti pentru a se ajuta ca sa mearga. Primii pasi pot fi subrezi si amuzanti, deci asigurati-va ca supravegheati marele eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *