Moduri de a învăța copilul să meargă

Moduri De A Invata Copilul Sa Mearga

Sezutul

Cand bebelusul incepe sa stea pe fund pe cont propriu, fara ajutor, el este in primul stagiu de a-si obtine mobilitatea. Sezutul il va ajuta pe micutul tau sa isi intareasca muschii.

Varsta: 4-7 luni
Ce poti face: In timp ce te joci, impinge o minge sau joacate cu cuburi pentru a ajuta la sporirea muschilor mici.

Mersul taras

Cel mai important lucru pentru copii atunci cand se tarasc este sa se foloseasca de maini si picioare in acelasi timp (chiar daca merge pe burta). Va avea nevoie de aceste abilitati atunci cand va invata sa mearga.

Varsta: 7-10 luni
Ce poti face: Ajuta-l sa dezvolte aceasta etapa lasandu-l sa se tarasca dintr-o parte a camerei in cealalta. Apoi lauda-l.

Trage-l in sus

Pe masura ce bebelusul devine mai puternic si mai curios, el va incepe sa traga de mobilier, de mama sau de tata. Acest lucru va va ajuta sa incepeti sa lucrati la echilibru si familiarizarea sa cu pozitia in picioare.

Varsta: 8 luni
Ce poti face: Ajuta-l tragandu-l in sus si apoi arata-i cum sa-si indoaie genunchii pentru a pune piciorul din nou pe podea.

Mersul cu ajutor

In timp ce il tragi in sus si ii mentii echilibrul tinandu-l de mana, ajuta-l sa faca cativa pasi. Acest lucru va va ajuta la urmatoarea faza de mers si il va ajuta sa capete incredere de a face primii sai pasi.

Varsta: 8-9 luni
Ce poti face: Practica, practica, practica. Aceasta este cheia in aceasta faza. Cu cat isi foloseste mai mult picioarele si sta pe ele, cu atat va fi mai confortabil pentru a face acei primi pasi.

Sustinere

Copilul va incepe sa foloseasca peretii si mobilierul din casa. Pe masura ce copiii devin mai mobili, asigura-te ca casa ta e sigura pentru bebelus.

Varsta: 8-9 luni
Ce poti face: Incurajeaza-ti bebelusul si incearca sa-l faci sa lase mobilierul sau peretii. Asigura-te ca are un loc de “aterizare” moale.

In picioare fara ajutor

Echilibrul este cheia principala a mersului. Daca bebelusul poate sta in picioare si isi poate mentine echilibrul pentru cateva secunde, curand se va simti in stare sa faca primii pasi.

Varsta: 9-12 luni
Ce poti face: Fa un joc din echilibru. Stai cu bebelusul pe podea si ajuta-l sa stea in picioare. Apoi numara cat de mult poate sta. Lauda-l dupa fiecare incercare.

Primii pasi

Primii pasi sunt un moment monumental pentru micutul tau. Mersul inseamna incredere, asa ca totul pana la acei primi pasi merita lauda si incurajare.

Varsta: 9-12 luni
Ce poti face: Incurajeaza-ti bebelusul sa faca acei primi pasi stand cu el pe podea si incurajandu-l.

Mersul

S-ar putea impiedica de cateva ori si sa cada inainte de a merge. Continua sa-l lauzi in timp ce exploreaza mersul. Tine minte ca unii bebelusi prefera sa se tarasca, si ar putea merge taras inainte de a sta in picioare in mod regulat.

Varsta: 12-15 luni
Ce poti face: Incurajeaza mersul pe cat mai mult posibil.

2 thoughts on “Moduri de a învăța copilul să meargă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *