Prima saptamana cu bebe

Prima Saptamana Cu Bebeul

Din pacate, copilasii nu vin insotiti de un manual, desi credem ca ar trebui! In special pentru mamicile tinere (dar nu numai), prima saptamana cu bebe poate fi cu adevarat una dificil de parcurs.

Prima Saptamana Cu Bebe

Pasi simpli de urmarit in prima saptamana cu bebe:

  • Fa un plan pentru somn. Daca ai un partener de viata, atunci ar trebui sa va planificati bine orele de somn si orele de veghe. Pentru mamici va fi mai dificil, avand in vedere ca bebelusii mananca cam la 3 ore. Chiar daca alaptezi, este indicat sa lasi cateva “rezerve” pentru noapte, astfel sa te poti odihni si tu.
  • Fa ca hranitul bebelusului sa fie un lucru simplu. Stim cat de neplacute pot fi durerile de spate, cauzate de pozitia incorecta avuta atunci cand alaptezi. Tocmai de aceea, incearca sa apelezi la o pernuta care sa te ajute. Chiar functioneaza
  • Mananca si bea suficient. TU. Ai nevoie de hrana ca sa te menti sanatoasa si puternica si bineinteles ai nevoie de hrana adecvata pentru ca laptele pentru micutul tau sa fie unul “de calitate”. Bea multa apa, bineinteles. Sfatul referitor la o alimentatie corecta e valabil si pentru partenerul tau.
  • Ai grija de spatele tau. Acum centrul tau de greutate s-a cam schimbat si la fel si pozitia corpului. Gandeste inainte sa te apleci sau sa ridici greutati. Cred ca cel a inventat patutul ajustabil a fost un geniu. Astfel, il poti schimba pe bebe fara sa te apleci prea tare.
  • Organizarea e FOARTE importanta! Ai multe lucruri de facut. Trebuie sa faci curat, sa cureti paturici si hainele bebelusului, sa cureti, din nou si din nou. Organizarea e foarte importanta aici. Trebuie sa te relaxezi, sa te organizezi pentru a-ti putea gasi creierul in toata agitatia cu plansete si nopti nedormite.

Stim ca e greu, dar merita efortul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *