Bebelusul la 9 luni – Dezvoltare armonioasa

Bebelusul La 9 Luni

Au trecut deja 3 sferturi din primul an de viata al copilului dumneavoastra, iar acel copilas atat de mic si fragil pe care l-ati adus acasa acum 9 luni pare de nerecuoscut. Acum, acel pitic mic si neajutorat a devenit un aventurier energic si cutezator.

Reperele de dezvoltare are unui bebelus de 9 luni

Bebe 9 Luni DezvoltareAbilitatile motorii

La varsta de noua luni, un bebelus devine expert in a merge in 4 labe. Unii se pricep atat de bine incat pot tine o jucarie intr-o mana si sa se deplaseze doar cu ajutorul celeilalte maini si a picioruselor. Altii pot urca si cobora scarile cu usurinta.

Tot la varsta de 9 luni, bebelusii devin experti in a trece din 4 labe, in pozitia sezut si inapoi si in a-si intoarce corpul pentur a apuca o jucarie. Unii copii incep chiar sa se ridice in picioruse. Asteptati-va ca bebelusul dumneavostra sa inceapa in curang sa merga prin casa rezemat de mobila.

Abilitatile cognitive

Primul an de viata este o perioada vitala pentru dezvoltarea creierului unui bebelus. In acest interval de timp, in creierul copilului se foarmeaza miliarde de conexiuni ce vor sta o viata intreaga la baza abilitatii lui de invatare. Puteti favoriza dezvoltarea creierului copilului dumneavoastra prin asigurarea unui mediu optim de crestere.

Abilitatile de comunicare

La varsta de noua luni, majoritatea bebelusilor tind sa scoata constant sunete balbaite ce parca suna ca o propozitie, insa nimeni in afara copilului dumneavostra nu o intelege.

Abilitatile de intelegere a limbii se imbunatatesc si ele. Daca intrebati „Unde este mingea?”, copilul s-ar putea sa mearga sa ridice in maini o minge sau sa arate cu degetul la o imagine a unei mingi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *