Afla cum pudra de bebelusi poate duce la probleme respiratorii

Utilizarea Pudrei Pentru Bebelusi

Talc este un mineral compus in principal din magneziu, siliciu și oxigen. Este o substanta adesea gasita in produsele cosmetice si de igiena personala, inclusiv pudra pentru bebelusi, pulberile corporale pentru adulti si pulberile faciale. Talc ajuta la absorbtia umezelii, la improspatarea materialelor si la reducerea frecarii pentru a preveni eruptiile cutanate.

Desi talcul a fost folosit pe scara larga timp de decenii, relativ recent au iesit la iveala numeroasele procese impotriva companiilor de la care provin aceste produse afirma ca in folosirea acestei substante poate duce la complicatii de sanatate. Studiile recente au artaat ca talcul mareste cu aproximativ 30% riscul de cancer ovarian și endometrial.

Efectele secundare ale pudrei de bebelusi

Pudra De Bebelusi Cauzeaza Probleme RespiratoriiExpunerea pe termen lung a talcului din acest produs are efecte secundare daunatoare si chiar mortale. Ingrijoratoare este aparenta legatura dintre talc si diferite tipuri de cancer, in special cancerele ovariene, endometriale și pulmonare.

De asemenea, a fost gasita o legatura dintre expunerea la talc si numeroase probleme respiratorii deoarece aceasta pudra se ridica in aer si este usor inhalata. In timp, inhalarea talcului poate provoca respiratie suieratoare, tuse si alte iritatii pulmonare. Aceste simptome pot duce la pneumonie, astm sau talcoza, o boala pulmonara progresiva care poate declansa stari ireversibile, cum ar fi fibroza pulmonara sau insuficienta respiratorie.

Riscuri de expunere la talc

Expunerea La Talcul Din Pudra Pentru BebelusiDesi ce orice persoana expusa la talc se poate alege cu probleme severe de sanatate, femeile și bebelusii sunt mai predispusi la a fi afectati de aceste efecte secundare negative.

Cea mai grava complicatie de sanatate aparuta in urma expunerii la talc este cancerul ovarian. Aplicata pe servetele sanitare, particulele pulberii pot calatori in uter pana in ovar, unde mareste probabilitatea aparitiei celulelor cancerigene ovariene. Se estimează ca mii de cazuri de femei diagnosticate cu cancer ovarian in fiecare an sunt au legatura cu utilizarea talcului.

Efectele talcului asupra copiilor

Efectele Pudrei Pentru Beblusi Asupra Infantului

S-au descoperit legaturi dintre utilizarea pudrei pentru bebelusi si aparitia problemelor respiratorii la infanti. Practica de a aplica bebelusilor aceasta pudra, in scopul bineintentionat de a preveni eruptiile cutanate si iritatiile de scutec poate fi periculoasa pentru sanatatea copilului.

Atunci cand un bebe inhaleaza aceasta pudra, ea ii usuca membranele mucoase si le afecteaza in mod negativ respiratia. Mai mult, ea poate provoca iritatii pulmonare acute sau chiar cronice, ducand astfel la obstructia cailor respiratorii ale copilului. Exista afirmatii conform carora inhalarea pudrei pentru bebelusi ii poate cauza infantului pneumoie, ca urmare a insuficientei respiratorii cauzate de inhalarea talcului din aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *