Cand este timpul de a-ti vaccina copilul

Vaccinarea Copiilor

Exista o serie de vaccinuri care a fost creata pentru a imbunatati sansele copiilor de a dezvolta imunitate impotriva bolilor cu potentia de a fi fatal.

Primul vaccin

Vaccinarea unui copil incepe inca de la varsata de 8 spatamani, deoarece la aceasta varsta, imunitatea dobandita in perioada prenatala dispare.

Ideal, un copil trebuie vaccinat la varste fixe, conform medicilor specialisti. Orice intarziere a vaccinarilor pot lasa copilul vulnerabil la anumite boli.

Vaccinarea nou-nascutilor prematuri

Bebelusii nascuti prematur sunt mai vulnerabili la boli decat cei nascuti la timp. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemele lor imunitare sunt mai putin dezvoltate si nu au dobandit la fel de multa imunitate de la organismul mamei.

Vaccinarea la timp este importanta in special pentru copiii nascuti prematur, indiferent cat de prematur s-au nascut. Desi pare neinregula sa vaccinezi un bebelus atat de mic, studiile arata ca varsta lor este, de fapt, potrivita. A amana vaccinarea pana cand ajung sa fie mai mari ii lasa vulnerabili la boli.

Rutina de vaccinare

Unele vaccinuri se fac de mai multe ori, separate de cate un interval de timp. Exista o rutina de vaccinare ce ia loc intre varsta de 8 si 18 luni. Si alte vaccinuri ce nu fac parte din aceasta rutina pot fi necesare, precum vaccinarile inainte de calatorie la copiii cu anumite conditii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *