Vaginoza Bacteriana

Vaginoza Bacteriana

Vaginoza Bacteriana este o infectie minora a organului genital cauzata de cresterea excesiva a bacteriilor.

In vagin se regasesc un numar mare de bacterii benefice si un numar mic de bacterii daunatoare. In mod normal, bacteriile benefice tin sub control inmultirea bacteriilor daunatoare. Vaginoza Bacteriana apare atunci cand coloniile de bacterii daunatoare sunt scapate de sub control. Ele se inmultesc peste limita si strica echilibrul dintre cele 2 tipuri de bacterii.

Vaginoza Bacteriana este de cele mai multe ori o problema minora ce se va rezolva de la sine in cateva zile. Este bine, insa, sa faceti totusi o vizita la medic deoarece exista posibiliatea aparitiei unor probleme mai grave.

Cauze

Inca nu sunt cunoscute motivele pentru care se produce dezechilibrul dintre cele 2 tipuri de bacterii.

Simptome

Simptome Ale Vaginozei BacterieneCele mai frecvente simprome ale acesteia sunt descarcari vaginale urat misrositoare. Aceasta este, de obicei, de culoare alba sau gri. Senzatiile de mancarimi sunt foarte frecvente. Uneori insa, conditia se poate manifesta fara simptome. Aproximativ 50% din femeile ce sufera de vaginoza bacteriana nu prezinta nici un simptom.

Vaginoza Bacteriana dubleaza riscul de infectie cu o infectie transmisa sexual (precum HIV) si poate mari riscul de nastere prematura in cazul femeilor gravide.

Diagnosticare

Diagnosticul se face pe baza simptomelor ce se manifesta, a unei examinari pelvine si a unei monstre din descaracarile vaginale.

Complicatii

De cele mai multe ori, Vaginoza Bacteriana nu cauzeaza alte probleme de sanatate. Doar in unele cazuri ea poate duce la alte probleme grave.

  • daca se manifesta in timpul unei sarcini, ea mareaste riscul de avort spontan, nastere prematura si infectie uterina
  • daca se manifesta in timpul unei operatii chirurgicale la nivelul pelvisului (precum operatia de cezariana) poate aparea o infectie la nivelul pelvisului
  • daca sunteti expusa la o infectie transmisa sexual (precum HIV), mareste riscul de a contracta acea infectie

Tratament

Tratament Vaginoza BacterianaPentru tratarea Vaginozei Bacteriene, se prescriu antibiotice fie sub forma de pastile, sau sub forma unei creme sau unor capsule ce trebuiesc introduse in organul genital. Daca sunteti insarcinata, vi se pot prescrie doar pastilele.

Cu ajuorul antibioticelor, Vaginoza Bacteriana dispare in 2 sau 3 zile. Tratamentul insa continua pe parcursul a 7 zile. Nu trebuie sa incetati tratamentul doar pentru ca simptomele par a se fi ameliorat.

Exista posbilitatea contractarii unei infectii vaginale micotice datorata antibioticelor. Aceasta poate cauza mancarimi, iritatii si descarcari vaginale de culoare alba. Daca aveti aceste simptome, consultati-va cat mai repede cu un doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *