Suport somn (pozitioner): Evita utilizarea lor

Positioner Pentru Bebelusi

Academia Americana de Pediatrie (AAP) recomanda evitarea utilizarii suportilor pentru somn (pozitionerelor). Din cauza ca bebelusul tau isi petrece foarte mult timp dormind, este important sa fiti constienti de masurile de siguranta in timp ce el doarme.

Ce este un suport pentru somn?

Un pozitioner este o saltea plata sau cu suporturi laterale care este frecvent folosita pentru a mentine bebelusul pozitionat pe spate in timp ce doarme.

Aceste produse sunt pe piata de mai bine de 20 de ani, iar multi producatori sustin ca folosirea lor imbunatateste digestia copilului, reduce colicile sau simptomele bolii de reflux gastroesofagiane, si poate preveni deformarile craniului, desi aceste afirmatii nu au fost sustinute de cercetatori.

Pericol de sufocare

AAP si Administratia Alimentelor si Medicamentelor din America (FDA) indeamna parintii sa nu foloseasca aceste dispozitive, deoarece copilul se poate sufoca in timp ce doarme intr-un astfel de suport. Un copil, de asemenea, poate ramane blocat si se poate sufoca intre pozitioner si o parte a patutului. Din pacate, suportii de somn sunt inca pe piata, in ciuda acestor avertismente AAP si FDA. Ar trebui sa fiti constient ca riscul sufocarii nu merita nici un beneficiu potential, si nu fi tentat sa folosesti acest pozitioner cu bebelusul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *