Starile de somn ale bebelusului

Starile De Somn Ale Unui Bebelus

In primele zile si saptamani de viata tu si bebelusul ajungeti sa va cunoasteti reciproc. Modul in care se comporta bebelusul este metoda lor de comunicare cu tine si daca te uiti atent la el vei ajunge sa stii cand ii este somn, foame sau vrea cand vrea sa se joace.

Uita-te la copilul tau cand doarme sau cand sta in patutul sau. Ce observi? Citeste urmatoarele stari ale somnului…

Starea 1. Somnul profund

Daca dorm adanc atunci vei observa urmatoarele: respiratie regulata, fara miscari rapide ale ochilor in timpul somnului, fara miscari spontane, fara tresariri, atunci cand se trezesc acestea ar putea aparea.

Starea 2. Somnul superficial

Cand micutul tau este in aceasta faza de somn s-ar putea sa observati: respiratie neregulata, miscari usoare ale bratelor si picioarelor, dar cu ochii inchisi, exista miscari rapide ale ochilor.

Starea 3. Semi alert, somnolent

Cand cel mic este in aceasta faza, este posibil sa vedeti ochii inchisi sau deschisi dar exista mult mai multa miscare decat in starea anterioara.

Starea 4. Alerta linistita

Veti recunoaste aceasta stare atunci cand copilul arata “luminos”, dar nu prea isi misca bratele si picioarele.

Starea 5. Alerta ocupata

Acum, veti vedea o multime de activitate din partea bratelor si picioarelor si, cu ochii deschisi, ar putea face si putin tam-tam.

Starea 6. Plansul

Sunteti lasati fara dubii in aceasta faza. Bebelusul tau are nevoie de tine acum si ar trebui sa faci ceva in aceasta privinta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *