Somnul tipic la 6-9 luni

Somnul Tipic La Bebelusi

La 6 luni, majoritatea bebelusilor dorm in total 14 ore pe zi si sunt capabili sa doarma perioade mai lungi.

Intre 6 si 9 luni, multi bebelusi consolideaza somnul din timpul zilei prin mai multe somnuri de durata scurta, dimineata, dupa-amiaza si unul seara devreme.

Nu te ingrijora daca bebelusul adoarme mai mult de 3 ori. Pastrand distanta cosistenta intre somnul de noapte si puiurile de somn, il va ajuta sa-si regleze modelul sau de somn.

Pregatit pentru formarea somnului

Daca bebelusul tau inca nu s-a obisnuit cu un model de somn care se acomodeaza cu viata de familie, acum ar fi un moment bun pentru a incerca sa i-l formati. Metodele de formare a somnului poate ajuta copilul sa adoarma mai usor, cu un somn mai lung pe timp de noapte.

Somnul pe timp de noapte

Daca bebelusul tau doarme aproximativ 9-10 ore pe noapte, inseamna ca si-a format modelul de somn.

Daca bebelusul tau doarme doar 5-6 ore, nu e singurul. Multi copii inca se trezesc noaptea pentru masa, desi ei pot fi intarcati noaptea.

Dar, copiii la aceasta varsta nu se trezesc neaparat pentru ca le e foame.

Cu totii ne trezim noaptea de mai multe ori pentru perioade mici de timp. Si, ca adulti, ne punem la somn de fiecare data, atat de repede incat e posibil sa nu ne amintim dimineata. Daca bebelusul tau nu a insusit aceasta abilitate, se va trezi plangand noaptea chiar daca nu ii este foame.

Trezirea din nou

Bebelusii care dormeau fara nici o problema ar putea sa se trezeasca brusc noaptea sau ar putea avea probleme cu somnul intre lunile 6-12. De ce? Tulburarile de somn merg mana in mana cu atingerea etapelor importante in dezvoltarea cognitiva si motorie si cu anxietatea de separare.

La 6-9 luni, bebelusul poate invata sa se ridice, sa se mearga taras, sau chiar sa mearga. O lista mare de realizari! Nu este surprinzator, el s-ar putea sa nu se opreasca sa practice noile sale competente in timpul somnului, si ar fi atat de incantat incat s-ar trezi doar sa mai incerce o data sa stea in picioare.

Anxietatea de separare ar putea fi de asemenea o cauza de trezire a bebelusului tau. Trezindu-se si observand ca nu esti acolo poate provoca stres. Dar probabil se va calma cand veti intra in camera si vorbiti cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *