Somnul tipic la 3-6 luni

Somnul Tipic La Bebelusi 3-6 Luni

La 3 luni, majoritatea bebelusilor dorm in total 15 ore pe zi, inclusiv pe timp de noapte si atipiturile.

Oportunitatea formarii programului de somn

In mod obisnuit, pe la 4 luni, bebelusii au inceput sa dezvolte un somn regulat si au scazut nevoia de mancare pe timp de noapte.

Asta nu inseamna ca trebuie sa impui un somn rigid copilului de 4-5 luni. De fapt, bebelusul poate s-a dezvoltat deja cu programul de somn care se potriveste cel mai bine cu viata de familie. Dar, daca doriti ca bebelusul sa doarma mai mult si sa pastreze ore regulate, acum ar fi cel mai bun moment sa incercati un anumit program de somn.

Tineti minte ca fiecare bebelus se dezvolta pe un program unic. Observati cum reactioneaza la formarea somnului, si daca nu pare a fi pregatit, opriti-va si incercati cateva saptamani mai tarziu.

Somnul pe timp de noapte

La un moment dat, intre lunile 4 si 6, majoritatea bebelusilor sunt capabili sa doarma pe timpul noptii. Pe timp noptii, la aceasta varsta, inseamna un somn de la 8 la 12 ore. Aceasta este o etapa extrem de importanta atat pentru tine, cat si pentru copil, deoarece va permite sa obtineti cicluri de somn si va veti simti mai odihniti dimineata.

Daca bebelusul tau inca nu doarme 8 ore, nu e singurul. Multi copii inca se trezesc de mai multe ori pe timp de noapte pentru mese. Dar de la 6 luni, daca nu dinainte, copilul tau e gata sa fie intarcat noaptea, daca asta alegi.

Trezirea din nou

Daca bebelusul tau deja doarme perioade lungi noaptea, bucurate de ea. Dar copiii care au dormit toata noaptea timp de saptamani sau luni, ar putea sa se trezeasca pe timpul noptii, asa ca sa nu fiti surprins ca va veti trezi la fiecare cateva ore.

Poate fi frustrant daca bebelusul se trezeste, dar are motivele lui. Poate ave nevoie de compania dumneavoastra. Sau, poate incearca sa stapaneasca competente noi, cum ar fi sa stea in picioare, sau sa se dea pe o parte, ceea ce o face in somn si il trezeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *