Semne si simptome ale travaliului

Travaliu3

Nu exista nicio modalitate de a anticipa exact cand va incepe travaliul. Si chiar daca observati semnele timpurii ale travaliului, nasterea bebelusului dvs. ar putea fi in cateva zile sau saptamani.

Trupul tau incepe de fapt sa se pregateasca  cu o luna inainte de a da nastere, astfel incat sa poti incepe sa observi noi simptome pe masura ce se apropie data.


Iata cateva semne timpurii ale travaliului

Daca aceasta este prima dumneavoastra sarcina, s-ar putea sa simtiti ceea ce se numeste “luminat” cu cateva saptamani inainte de inceperea travaliului, adica copilul se odihneste mai jos in pelvis. S-ar putea sa simtiti o presiune mai mica chiar sub nivelul coapselor, facand mai usor sa va tineti respiratia.

 

Aveti mai multe contractii Braxton Hicks

 Frecventa si mai intensa a contractiilor lui Braxton Hicks poate semnala prelaborarea, adica atunci cand cervixul incepe sa se subtieze si sa se largeasca se pregateste pentru inceperea travaliului. Unele femei sufera de crampe menstruale in acest timp.

 

Cervixul incepe sa se schimbe

Inainte de nastere, modificarile tesutului conjunctiv al colului uterin il fac sa se inmoaie si, in cele din urma, sa se  largeasca sau sa se dilate. Cand va aflati  in apropierea datei scadente, medicul dumneavoastra ar putea efectua un examen vaginal pentru a vedea daca colul uterin a inceput sa se schimbe.

 

Observati un usor “spectacol sangeros” si transmite-ti dopul de mucus

Daca cervixul incepe sa se dilate in timp ce va apropiati de travaliu,trece cantitatea mica de mucus ingrosat care a inchis canalul de col uterin in ultimele noua luni.Mucusul poate fi colorat cu sange maro, roz sau roșu, motiv pentru care se numeste “spectacol sangeros“.

 


Semnele care indica faptul ca travaliul incepe, daca nu este deja in curs, include:

Travaliu2

 • Contracțiile tale devin din ce in ce mai intense.Spre deosebire de contractiile Braxton-Hicks, contractiile de munca devin mai puternice, mai lungi și mai frecvente, deoarece determina dilatarea colului uterin.
 • Se rupe apa. Cand sacul amniotic umplut cu lichid in jurul copilului se rupe,avem scurgeri de fluid din vagin.  Când se intamplă acest lucru, travaliul urmeaza, de obicei, la scurt timp dupa aceea.
 • Se intampla la intervale regulate.
 • Oservati un “spectacol sangeros” cu ​​contractiile dvs., acestea sunt probabil contractiile adevarate.

Ce se intampla daca apa  se rupe si nu am contractii?

Daca nu incepeti sa aveti contractii  intr-o anumita perioada de timp, va trebui sa va induca contractiile, deoarece bebelusul dumneavoastra este mai susceptibil de a obtine o infectie fara protectia sacului amniotic impotriva germenilor.

 


Cum putem observa diferenta dintre contractiile dinaintea nasterii si contractiile Braxton Hicks?

De multe ori nu este posibil sa se precizeze exact cand incepe travaliul “adevarat”, deoarece contractiile de travaliu timpurii pot incepe sa se simta ca si contractiile lui Braxton Hicks pe care le-ati observat cu cateva saptamani inainte de nastere.

Uneori, pe masura ce se apropie travaliul adevarat, contractiile lui Braxton Hicks devin relativ dureroase si se intampla la fiecare 10-20 de minute. Dar daca acestea raman neregulate, atunci ceea ce simtiti este probabil așa-numita “munca falsa”.

Femeile simt adesea durere spre spate la inceput, mergand spre fata.
Simptomele de munca falsa, se simt, de obicei, doar in fata. In unele cazuri, totusi, declansarea contractiilor puternice si regulate au un avertisment mic sau deloc. Este diferit pentru fiecare femeie si pentru fiecare sarcina.


Cand trebuie sa-mi sun doctorul?

Spre sfarsitul sarcinii, medicul dumneavoastra va va da cel mai probabil indrumari clare cu privire la momentul  cand trebuie sa mergeti la spital.

Instrucțiunile vor depinde de situația dvs. individuala:

 • Daca aveti o sarcina cu risc crescut sau alte complicatii.Travaliu
 • Daca acesta este primul dvs. copil.
 • Daca locuiti deoparte de spital.
 • Observi ca bebelusul tau este mai putin activ.
 • Aveti sangerari vaginale, dureri abdominale constante si severe sau febra.
 • Incepeti sa aveti contractii inainte de 37 de saptamani sau aveti alte semne de travaliu prematur.
 • Aveți dureri de cap severe sau persistente, modificări ale vederii, dureri intense sau sensibilitate la nivelul abdomenului superior.

Daca sarcina este necomplicata, probabil ca veti astepta sa veniti pana cand veti avea contractii care dureaza aproximativ un minut fiecare, venind la fiecare cinci minute timp de aproximativ o ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *