Sarcina Chimica

Sarcina Chimica

Sarcina chimica este un termen folosit pentru a descrie un avort spontan extrem de timpuriu, care are loc inainte de a 5-a saptamana de gestatie și cu mult inainte ca fatul sa poata fie vizibil pe o ecografie.

Se crede ca sarcina chimica afecteaza pana la 75% din toate sarcinile. Majoritatea femeilor care au trecut prin acest tip de sarcina nici macar nu realizeaza, deoarece singurul simptom este o intarzierea ciclului. O astfel de sarcina este, uneori, dezvaluita atunci cand un test de sarcina indica un rezultat slab pozitiv, iar un test ulterior, facut peste o saptamana sau doua, vine cu un rezultat negativ.

Generalitati

Sarcina Chimica CaracteristiciSe crede ca majoritatea sarcinilor chimice apar, deoarece oul fertilizat prezinta un fel de anomalie cromozomiala care il face sa nu fie viabil inca de la bun inceput. Cand corpul recunoaște acest lucru, va termina in mod natural sarcina imediat dupa implantarea oului. Pierderea se va intampla in mod obișnuit la aproximativ o saptamana dupa termenul normal al ciclului dumneavoastra.

Prin contrast, o sarcina clinica este una in care se detecteaza fie batai cardiace ale fatului, fie exista dovezi vizuale ale sarcinii, pe o ecografie.

Sarcinile chimice sunt cel mai adesea identificate la femeile supuse unei fertilizari in vitro. Acest lucru se datoreaza faptului ca previziunea sporita a unei sarcini in timpul fertilizarii in vitro poate determina unele cupluri sa faca teste de sarcina mai frecvent si mai devreme decat cele care concepe in mod natural.

Simptome

Sarcina Chimica SimptomeSingurul simptom al unei sarcini chimice este intarzierea ciclului. In unele cazuri, pot aparea si mai multe crampe in timpul ciclului ce urmeaza imediat dupa pierderea sarcinii.

Deoarece nivelul de hormoni specific unei sarcini normale este prezent, insa redus, o sarcina chimica nu prezinta nici un semn timpuriu al unei sarcini normale.

Procreatia ulterioara

Sarcinile chimice sunt atat de scurte incat, in general, au un efect redus asupra corpului unei femei. De obicei, nu exista de nimic care sa impiedice o femeie din a reincerca sa ramana insarcinata imediat dupa.

Vestile bune sunt ca, in urma unei sarcini chimice, sansele ca urmatoarea sarcina sa progreseze in mod normal sunt ridicate. Chiar si in urma pierderii a mai multor sarcini, sansele sunt promitatoare. Este recomandat, insa, ca in urma pierderii repetate a sarcinii, sa efectuati consultarile medicale necesare pentru a identifica cauzele acestor avorturi spontane. De cele mai multe ori, aceste cauze pot fi tratate.

Efecte psihologice

Efectele Psihologice Ale Unei Sarcini ChimiceO sarcina chimica poate pune o femeie intr-o pozitie unica din punct de vedere psihologic. In unele cazuri, ea va fi foarte putin indurerata de aceasta pierdere, pe cand o alta femeie poate fi complet devastata.

De obicei, sentimentele de tristete isi fac simtita prezenta, iar o femeie se poate simti singura datorita faptului ca unele persoane din jur vor ezita sa-i recunoasca pierderea, considerand ca avand prea putin timp sa se dezvolte, fatul perdut nu era de fapt un bebelus adevarat.

Pe de alta parte, este la fel de in regula ca o femeie sa nu se simta afectata de pierderea unei astfel de sarcini. Oameni diferiti reactioneaza diferit la o astfel de sarcina, nu exista o reactie corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *