Patuturile trebuie lasate goale

Patuturile Trebuie Lasate Goale

Cercetatorii din Kansas au descoperit ca 60 la suta dintre parintii intervievati inca cred ca este bine de a lasa jucarii sau paturi in patuturile pentru copii.

Un nou studiu ne demonstreaza ca multi parinti inca nu sunt constienti ca patuturile ar trebui sa fie goale. Cu exceptia unei huse, mai putin este mai bun cand vine vorba de siguranta copilului in timpul somnului.

Studiul, care a fost prezentat recent la o intalnire a Congresului American de Obstetrica si Ginecologie, a chestionat 500 de parinti care au vizitat o clinica obstetrica sau pediatrica in Kansas despre practicile somnului in conditii de siguranta pentru bebelus. 80% dintre participanti stiu ca plasarea unui copil pe spate in timp ce doarme reduce riscul sindromului moartei subite. Asta inseamna ca 20% dintre parinti inca mai trebuie sa fie educati in ceea ce priveste dormitul pe spate.

Cercetatorii au descoperit cu uimire ca 60% dintre parinti cred ca e OK daca lasa obiecte in patut, cum ar fi jucarii sau paturele. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, aceasta practica prezinta un pericol de sufocare.

In lumina rezultatelor acestui studiu, cercetatorul Dr. Zachary Kuhlmann de la Universitatea din Kansas, Scoala de Medicina din Wichita, recomanda medicilor pentru a face o treaba mai buna in a oferi informatii despre somnul in conditii de siguranta pentru pacienti.

Iata ce trebuie sa stiti pentru a pastra bebelusul in siguranta in timpul somnului:

Intotdeauna puneti bebelusul sa stea pe spate in timpul somnului.

Asigurati-va ca bebelusul doarme pe o saltea ferma.

Singurul lucru care ar trebui sa fie in patut este husa pentru saltea.

Nu folositi niciodata asternuturi moi cum ar fi paturele si nu asezati jucarii sau animalute de plus in patuturile pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *