Moduri de a linisti copiii isterici

Moduri De A Linisti Copiii Isterici

Ca parinte, momentele isterice iti pot da destul de furca. In special in public cand simti ca toti ochii sunt pe tine si copilul tau.

Fii constient de faptele care declanseaza isteria

Nu e de mirare ca copiii mai mici au mai multe sanse sa devina isterici daca sunt obositi sau flamanzi. Sa recunoastem, nici noi nu suntem intr-o dispozitie foarte buna in aceste stari. Bineinteles, nu putem merge la supermarket cand dorim din cauza rutinei celui mic, dar este util sa alegeti cu intelepciune timpul cand o faceti daca doriti sa evitati publicul.

Incearca sa-i distragi atentia

Cand simti ca copilul tau este pe cale sa declanseze un act de furie incearca sa-i distragi atentia. Nu functioneaza intotdeauna, dar poti incerca. Cauta o jucarie si intreaba-l daca vrea sa o tina. Sau exclameaza ca ti-ai amintit ca ai cumparat niste plastilina si sugereaza-i sa mergeti sa va jucati cu ea…

Ofera-i spatiu

Unii copii trebuie sa se elibereze de furie inainte de a-i calma. Ofera-le spatiul necesar sa se exprime. Incearca sa stai deoparte, calm, iar dupa ce furia a disparut, puteti merge sa-l imbratisati si sa-l intrebati care a fost cauza.

Explicarea poate ajuta

E greu sa fii copil mic. Nu poti intelege intotdeauna pe deplin sau sa iti explici sentimentele. Incearca sa-l faci pe copil ca intelegi de ce este isteric.

Si copiii au zile proaste

Adultii vorbesc adesea ca au zile proaste. Ei bine, atunci cand copilul este in mijlocul unui act de furie este bine sa iti amintesti ca s-ar putea sa aibe o zi proasta. Acceptand acest lucru, te-ar putea face sa te simti mai putin frustrat atunci cand ei una din aceste zile.

Incercati recompensa

In cazul in care momentele isterice sunt frecvente, ati putea lua in considerare un sistem de recompensare.

Ramai calm

Nu exista nimic ca atunci cand trebuie sa-ti testezi calmul in public.

Foloseste motivul, nu pedeapsa

E greu atunci cand copilul are un acces de furie, mai ales atunci cand se demareaza in public. Este important sa nu-l pedepsiti dupa ce acesta a avut loc.

Ignorarea nu merge pentru toti

Strategia de a ignora un acces de furie este relativ controversata. Unii parinti cred ca ignorarea ii face pe copii sa creada ca furia nu este un lucru rau, dar le ofera un sentiment ca nu va pasa de ei.

Ofera-i confort si imbratisari

E greu sa nu fii stresat si chiar deranjat atunci cand copilul are un acces de furie. Dar dupa ce acesta a trecut, incearca sa treci peste. Copilul tau are nevoie de o multime de imbratisari si reconfort in urma acestui acces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *