Lapte praf sau matern?

Alaptarea Sau Lapte Praf

Decizia dintre a hrani bebelusul cu lapte praf sau cu lapte matern este una dintre cele mai mari decizii pe care noile mamici trebuie sa le faca.

Mai multe organizatii de sanatate afirma ca laptele matern este cea mai buna optiune pentru bebelusi. Laptele matern asista organismul acestuia impotriva infectiilor, alergiilor si a mai conditii cronice.

Cu toate acestea nu toate mamicile isi pot alapta infantul, fie din motive medicale sau pentru ca nu le permite stilul de viata. In aceste cazuri, singura alternativa este laptele praf.

Preparatele comerciale pentru sugari sunt o alternativă hrănitoare al laptelui matern si contine chiar si unele vitamine si substante nutritive pe care bebelusii să le obtins din hrana.

Fabricate in conditii sterile, formulele comerciale incearcă sa reproduca laptele matern folosind o combinatie complexa de proteine, zaharuri, grasimi și vitamine, care nu pot fi create acasa. Deci, daca nu alaptați copilul dumneavoastra, este important sa utilizati numai laptele praf fabricat comercial si sa nu încercati sa-l creati acasa.

Avantajele utilizarii laptelui praf sunt:

  • Convenienta: Fie ca parintii pot hrani bebelusul in orice moment. Acest lucru permite parintilor sa imparta sarcina de hranire a micutului.
  • Flexibilitate: Laptele praf poate fi preparat de oricine il are in grija pe sugar, deci mamicile isi pot lasa micutii in grija unei bone sau a altei persoane si sa fie sigura ca acesta este hranit si in lipsa ei.
  • Alimentatie: Femeile care opteaza pentru laptele praf nu trebuie sa-si faca griji cu privire la lucrurile pe care le manancă sau le consuma, care ar putea afecta continutul laptelui matern si a-i dauna sugarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *