Greseli majore de somn ale parintilor

Greseli Majore De Somn Ale Parintilor

A pune bebelusul la somn este una dintre cele mai descurajatoare sarcini ale parintilor. Chiar si parintii copiilor care dorm bine abia apuca sa traga cate un pui de somn. De fapt, aproape o treime din copii au probleme cu somnul.

Nu puneti copiii la culcare prea tarziu

Setati ore de culcare regulate si ramaneti la ele. Nu asteptati pana cand copilul dumneavoastra se freaca la ochi, casca sau plange, e posibil sa fie prea tarziu. Pune-l la culcare mai devreme. Chiar si 15-20 de minute de somn pot face o diferenta.

In timp ce fiecare copil este diferit, Fundatia Nationala a Somnului spune ca bebelusii si copiii mici au nevoie in mod normal de 12 ore de somn in timpul noptii, prescolarii au nevoie de 13 ore, deoarece vor renunta la somnul din timpul zilei, iar copiii mai mari au nevoie de 10-11 ore.

Nu aprindeti lumina

Daca bebelusul se trezeste in timpul noptii, incercati sa va feriti cat mai mult de a aprinde lumina in camera lui sau a-l lua in brate si a-l duce intr-o camera luminata. Creierele bebelusilor sunt foarte usor stimulate, iar lumina puternica ii poate da usor impresia ca a venit timpul de joaca. Este inregula daca folositi o lumina de noapte, dar este bine sa fie una cat mai slaba.

Leganatul este un calmant, nu un somnifer

Multi parinti fac greseala de a-si legana bebelusii pana ce-i adorm. Astfel, bebelusul va asocia somnul cu leganatul si nu va sti ca este timpul de somn pana nu este leganat. Astfel, el va trebui leganat de oricate ori se trezeste in timpul noptii.
Este mai bine sa leganati bebelusul pana devine sufcient de relaxat pentru a adormi, dupa care sa-l puneti in patut si sa-l lasati sa adoarma singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *