Fumatul la mana a 3-a – Un pericol pentru nou-nascuti

Bebelusi Afectati De Fumatul La Mana A 3 A

Fumatul la prima mana este atunci cand inhalezi fumul din propria tigara. Fumatul la mana a 2-a este atunci cand inhalezi, intamplator, fumul de tigara emanat de alta persoana. Ce poate fi fumatul la mana a 3-a? Fumatul la mana a 3-a este atunci cand fumul de tutun intra in haine, mobila draperii sau orice alt material sau mobilier.

Deci, chiar daca nu esti in preajma unui fumator in timp ce pufaie, daca traiesti cu unul sau frecventezi un bar, club sau restaurant in care fumeaza, sau daca mergi cu masina unui fumator, te vei expune toxinelor periculoase.

Conform studiilor facute pe soareci, fumatul la mana a 3-a poate duce la diabet de tip 2, fibroza, bronhopneumopatie obstructiva cronica si astm.

Copiii care traiesc printre fumatori de mana 1, 2 sau 3 absenteaza cu 40% mai mult de la scoala din motive medicale, decat copiii care nu traiesc printre fumatori.

Acum imaginati-va cat de mult copilul dumneavoastra inca nenascut, a carui creier, plamani si sistem nervos sunt inca in curs de dezvoltare, poate fi afectat. Inhalarea fumului de tigara poate duce la complicatii ale sarcinii, nasteri premature, greutate scazuta dupa nastere, malformatii congenitale, sindromul morții subite la sugari si probleme de fertilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *