Dupa cat timp poti iesi din casa cu un nou-nascut?

Dupa Cat Timp Poti Scoate Un Bebe Afara

Multi parinti sunt impotriva scoaterii unui nou-nascut afara inainte de trecerea unui anumit timp de la nasterea acestuia. In unele culturi, mama si bebelusul proaspat nascut trebuie sa stea in casa timp de o luna sau chiar mai mult. In ciuda acestor practici, nu exista motive medicale pentru a tine un bebelus sanatos in casa.

Aerul curat si este benefic pentru oamenii de toate varstele, chiar si pentru bebelusi. Ceea ce poate imbolnavi un nou-nascut este expunerea la alte persoane. Poti evita expunerea bebelusului la microbi prin a petrece cat mai putin timp in spatii inchise si aglomerate. Asigura-te ca oricine vrea sa atinga sau sa tina bebeul in brate este spalat pe maine si pastreaza dinstanta fata de oamenii bolnavi.

Cu cat bebeul creste, va fi ineresat tot mai mult de lumea de afara, inclusiv privelistile, suntele si mirosurile. Incerca sa-ti planifici calatoriile in mod sincron cu aceste curiozitati. De obicei, dupa masa si o schimbare de scutec este un moment bun pentru o plimbare, deoarece bebelusul va fi relaxat si intr-o dispozitie pozitiva.

Daca iesi cu bebelusul la plimbare timp de mai mult de o ora, in special daca acest interval se suprapune cu programul de masa sau de somn, este bine sa fii pregatit(a). Este bine sa ai la tine un scutec si haine de schimb si un biberon cu lapte, in cazul in care va fi nevoie de ele.

Asigura-te ca bebeul este bine imbracat. Daca vremea e rece, acopera-i capul, mainile si picioarele cu articolele de imbracamnite potrivite. Este bine ca sa-l imbraci cu cel putin la fel de multe randuri de haine pe cat s-ar imbraca un adult pe vremea respectiva. Daca afara este vara, fereste-l de expunerea excesiva la soare stand la umbra, aplicand crema de protectie solara si un strat subtire de haine.

Fereste-l de temeraturile extreme! In functie de varsta bebelusului si de temperatura medie din zona in care locuiesti, in jur de 30°C este prea cald, iar 0°C este, bine inteles, prea frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *