Deshidratarea in timpul sarcinii

Deshidratarea In Timpul Sarcinii

Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde apa mai repede decat primeste. Aceasta este o problema serioasa pentru sanatatea oricui, insa deshidratarea in timpul sarcinii este o problema chiar si mai grava.

O femeie insarcinata are nevoie de mai multa apa decat in afara sarcinii. Hidratarea corespunzatoare joaca un rol important in dezvoltarea armonioasa a fatului. Ea ajuta la formarea placentei, pe care fatul se bazeaza pentru a primi nutientii necesari in timpul sarcinii. Apa din organismul mamei mai este folosita la formarea sacului amniotic. De aceea, este important sa evitati deshidratarea in timpul unei sarcini.

Simptomele Deshidratarii

Simptomele DeshidratariiUn simptom frecvent intalnit sunt caldurile in timpul sarcinii. Pentru a va putea tine temperatura organismului sub control, aveti nevoie de un nivel corespunzator de apa in organism. Daca nu beti suficienta apa, veti fi predispusa la calduri. Puteti afla daca sunteti sau nu deshidratata dupa culoarea urinei. Daca dumneavoastra este de o culoare galben inchis, atunci sunteti deshidratata. Hidratarea corespunzatoare este semnalata de urina incolora.

Cu cat urina dumneavoastra este de o culoare mai inchisa, cu atat mai deshidratat este corpul dumneavoastra.

Efectele deshidratarii la femeile insarcinate

Deshidratarea in timpul unei sarcini poate duce la complicatii grave, inclusiv deficienta de fluid amniotic, productie scazuta de lapte matern si chiar nasterea prematura. Aceste riscuri pot duce la malformatii congenitale datorate lipsei de apa si sustinere nutitionala pentru fat.

Prevenirea deshidratarii in timpul sarcinii

Cheia prevenirii deshidratarii este consumul a cel putin 8 – 12 pahare cu apa pe zi. Mai exista si alti pasi pentru a va asigura ca atat dumneavoastra, cat si bebelusul dumneavoastra sunteti hidratati corespunzator. Este bine sa evitati consumul de cafeina. Cafeina sporeste urinarea, ceea ce duce la deshidratare.

O alta modalitate de a preveni deshidratarea este a evita activitatile fizice ce duc la supraincalzirea corpului, activitati precum exercitiile fizice intense sau a petrece mult timp intr-un mediu extrem de cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *