Cum folosim pătuțul?

Cum Folosim Patutul Pentru Bebelusi

Patutul trebuie asezat departe de fereastra, cuiere, perdele, jucarii si obiecte de mobilier mari pentru ca micutul sa nu se agate sau sa traga ceva ce l-ar putea rani sau pune viata in pericol. De asemenea, cablurile sistemelor de monitorizare trebuie sa fie ascunse.

Odata cumparat, asambleaza patutul in camera in care va sta copilul (in primele luni de viata, recomandabil este ca micutul sa fie instalat in camera parintilor sau unul dintre parinti sa doarma in camera copilului).

Pentru primele luni de viata, tablia patutului va fi asezata la nivelul superior: iti va fi mai usor sa iei copilul din patut, mai ales daca ai suferit o operatie de cezariana. Odata ce micutul e capabil sa stea in fundulet sau incearca sa se ridice agatandu-se de marginea sau gratiile patutului (in jurul varstei de 6 luni), tablia trebuie coborata la nivelul inferior. Jucariile sau aparatorile de pat constituie obiecte pe care micutul le poate escalada pentru a iesi din patut, asadar nu vor fi lasate la indemana copilului si niciodata nu vor fi date spre folosinta fara ca cel mic sa fie supravegheat.

Caruselul si alte jucarii care atarna deasupra patului trebuie sa fie pozitionate astfel incat cel mic sa nu le poata atinge si indepartate in jurul varstei de 5 luni, atunci cand copilul se straduie sa se ridice in maini sau sa se sprijine de alte obiecte pentru a ajunge unde-si doreste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *