Copilul face pipi in pat – cand devine o problema?

Urinatul In Pat

A urina noapte in pat nu este iesit din comun pentru copiii foarte mici. 20% din copii de 5 ani urineaza noaptea.

De cele mai multe ori, copiii urineaza in pat deoarece corpurile lor nu sunt inca suficient de dezvoltate. Ceea ce este important de tinut minte este ca acesta este un gest involuntar, pe care copiii nu-l pot controla.

Cauze

Dezvoltare

Este probabil ca vezica urinara, sistemul nervos si creierul sunt inca in dezvoltare. Acest proces de deezvoltare nu poate fi grabit, la fel cum nu poate fi grabita cresterea unui dinte.

Factori genetici

Daca oricare dintre parinti au avut, cand erau mici, probleme cu urinatul in pat, copilul lor au sanse mai mari de a avea aceste probleme.

Corpul copilului produce prea multa urina noaptea

Este posibil ca corpul acestuia sa nu produca, inca, o cantitate suficienta dintr-un anume hormon ce reduce cantitatea de urina pe care corpul o produce in timpul somnului.

Disruptia rutinei

Udatul patului poate aparea atunci cand copilul este extrem de obosit, este stresat sau are o boala minora. De asemenea, o schimbare majora in viata, precum un nou fratior poate mari sansele de a uda patul noaptea.

Copilul prezinta o conditie medicala

Unele conditii precum infectia tractului urinar sau constipatia (amandoua, usor tratabile) pot fi cauzele acestei probleme. Desi sansele sunt foarte scazute, printre aceste conditii medicale se numara si o boala mai serioasa, diabetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *