Colicii la nou-nascuti

Colicii La Nou Nascuti

Ce sunt colicii?

Colicii se manifesta prin plansul incontrolabil intr-un copil, de fapt, sanatos. Copilul dumneavoastra sufera de colici daca are mai putin de 5 luni si plange mai mult de trei ore consecutiv in trei sau mai multe zile pe saptamana timp de cel putin trei saptamani. Aceasta nu este o boala si nu va provoca vatamarea copilului dumneavoastra pe termen lung, dar marcheaza o perioada dificila pentru acestia.

Care sunt simptomele?

Colicii apar, cel mai adesea, atunci cand un copil are varsta de 2 sau 3 saptamani. Bebelusii plang, in mod normal, atunci cand sunt uzi, flamanzi, inspaimantati sau obositi, dar un copil ce sufera de colici plange excesiv, adesea la ora fixa (de obicei în după-amiaza târziu sau seara). Daca bebelusul dumneavoastra sufera de colici, puteti observa ca plansetele sale sunt mai puternice si pe un ton mai inalt decat plansul sau normal si ca plansetele incep si se termina brusc. De asemenea, bebelusul dumneavoastra poate prezenta si semne de balonare. Balonarea nu cauzeaza colicii, insa reciproca poate fi adevarata, deoarece un bebelus inghite adesea aer cand plange. Este posibil sa observati ca bebelusul isi strange pumnii, se incolaceste si isi misca piciorusele alternativ in timp ce plange. Uneori este posibil sa se simta mai bine dupa eliberarea gazului din burtica.

Care sunt cauzele?

Colicii sunt una dintre marile mistere ale vietii unui copil. Expertii estimeaza ca intre 8% si 40% dintre copii sufera sau au suferit de colici. Conditia este la fel de frecventa printre copiii intai nascuti si cei nascuți mai tarziu, printre baieti si fete si printre sugarii hraniti cu lapte praf si alaptati. Nimeni nu știe de ce unii copii sunt mai predispusi la colici decat altii, dar teoriile sunt abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *