Cele mai raspandite cauze ale avortului spontan

Avortul Spontan

Prima intrebare pe care o intreaba cuplurile care au trecut prin acest lucru este, simplu, „de ce?”

Avortul spontan poate fi incredibil de devastator, cu repercusiuni emotionale de lunga durata ce includ depresia, furia, frica si simtul de vinovatie, insa cel mai dificil aspect ale acestuia este lipsa de cunoastere a acestei intamplari.

Doctorii dau din umeri, iar prietenii murmura compatimitor: „lucrurile astea se mai intampla”; insa nimic nu poate usura durerea parintilor care vor doar sa stie ce a cauzat aceasta intamplare.

Exista 7 cauze principale ale avortului spontan:

  1. Anomalie cromozomiala: Se refera la o problema la cromozomi, fie cei ai oului produs de ovar sau cei ai spermatozoidului, ce apare in timpul formarii embrionului. Aceasta este cea mai raspandita cauza.
  2. Tulburari ale glandei tiroide: Atat hipotiroidismul, cat si hipertiroidismul pot duce la problpeme ale fertilitatii si pot duce la nu doar unul, ci numeroase avorturi spontane.
  3. Diabetul: De regula, doar diabetul necontrolat poate fi o problema pentru sarcina. Diabeticii sunt incurajati sa apeleze la specialisti pentrui a regla nivelul de sahar din sange.
  4. Stilul de viata: Obiceiuri auto-distructive precum abuzul drogurilor, alcolul si fumatil pot duce la esuarea unei sarcini.
  5. Tulburari imunologice: Acesta inca este un topic controversat, in principiu, deoarece exista inca multe lucruri necunoscute cand vine vorba de contribuitia sistemului imunitar la pierdera sarcinii. Desi este un subiect „complicat”, cea mai simpla explicatie este aceea conform careia „corpul nu accepta fatul”.
  6. Complicatii fizice: Sarcinile pierdute daorita acestora sunt mai putin raspandite, dar inca reprezinta un procent semnificativ din cazurile de avort spontan. In multe cazuri, pierderea sarcinii datorita complicatiilor fizice se intampla in cel de-al doilea sau al treilea trimestru.
  7. Tulburari de coagulare a sangelui: La fel ca sarcinile pierdute in urma complicatiilor fizice, acestea sunt rare, insa nu inexistente si nu trebuie ignorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *