Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte la copii

Dintii De Lapte La Copii

Dintii de lapte reprezinta o parte critica a dezvoltarii copilului. Multi parinti au intrebari cu privire la dantura micutilor lor, despre cum ar trebui sa aiba grija de ea sau despre aspectul ei. Vom trece in revista cateva lucruri ce toti parinii trebuie sa stie despre dantura copiilor:

  1. Cresterea dintilor incepe inca din perioada prenatala. In momentul nasterii, bebelusii au deja dezvoltati, sub gingii, toti cei 20 de dinti primari. Acestia apoi erup pana la varsta de 3 ani.
  2. Unii parinti considera dintii de lapte mai putin importanti decat dintii permanenti. Ca urmare, nu considera necesar sa-i duca pe micuti la dentist. Adevarul este ca dintii de lapte sunt la fel de importanti pentru masticatie si vorbire ca cei permanenti. De asemenea, ei tin locul pentru dintii permanenti ce vor creste mai tarziu.
  3. Perierea dintilor trebuie sa inceapa inca din momentul eruperii primilor dinti.
  4. Unele conditii pot duce la necesitatea de a purta aparat dentar chiar si la dintii de lapte.
  5. Nu va ingrijorati daca copilul dumneavostra scrasneste din dinti. Studiile arata ca 20% din copii sub varsta de 11 ani scrasnesc din dinti, iar majoritatea renunta la obicei pana la varsta adolescentei.
  6. O alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii poate ajuta la dezvoltarea sanatoasa a dintilor copilului.
  7. Sasaitul este ceva normal pana in jurul varstei de 7 ani si jumatate.
  8. Salivarea este benefica pentru procesul de dentitie. Aceasta umezeste gingiile si reduce inflamatiile.
  9. Hranirea cu biberonul dupa varsta la care aceasta este necesara poate duce la probleme dentare.
  10. Forma dintilor de lapte pot varia mult de la un copil la altul. Nu va speriati daca dantura copilului dumneavoastra pare iesita din comun. Sunt sanse foarte mari sa fie ceva normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *