Când poate trece bebelușul de la leagăn la pătuț?

Cand Poate Trece Bebelusul De La Leagan La Patut

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, nou nascutul va creste cel mai mult probabil doar cateva saptamani in leagan. Verificati instructiunile producatorului pentru limitele de greutate recomandate si asigurati-va ca mutati bebelusul in patut inainte de a depasi acele limite.

Chiar daca bebelusul nu a depasit limita de greutate a leaganului, mutati-l in patut de indata ce poate sa se ridice. Leaganele sunt, de obicie, superficiale, asa ca este foarte usor pentru un copil sa cada si sa se loveasca.

Copilul tau ar putea parea putin pierdut in patutul mult mai mare decat leaganul, dar rezista tentatiei de a-i pune perne, animalute de plus. Pentru a reduce riscul de SIDS, lasati patutul sa fie liber de toate aceste elemente, si asigurati-va ca doarme pe spate.

Jucandu-va cu el in patut putin sau faptul ca il lasati in patut in timp ce faceti curatenie la el in camera in poate face sa se obisnuiasca mai repede cu noul aranjament de somn. Daca patutul este in alta camera, te-ai putea simti mai relaxat daca ai folosi un monitor in timp ce doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *