Bebelusul la 6 luni – alimentatie si dezvoltare

Bebelusul La 6 Luni

In primele cateva luni de viata, copilul dumneavoastra crestea cu o rata de aproximativ 1 ½ pana la 2 kilograme pe luna. Pana acum, el ar fi trebuit cel putin sa isi dubleze greutatea de la nastere. La sase luni, cresterea copilului va incetini pana la aproximativ 0,5 kg pe luna. Cresterea in inaltime va incetini, de asemenea, la aproximativ 1cm pe luna.

Cand mananca un bebelus mancare solida?

Cand Mananca Bebe Mancare SolidaAcum, ca bebelusul are sase luni, ar putea sa dea semne ca este pregatit sa consume mancaruri solide. Inainte de a incerca sa-l hraniti cu orice altceva inafara de lapte, trebuie sa fiti sigura ca bebelusul este suficient de dezvoltat pentru a consuma alimente solide. Acestea sunt cateva semne:

  • isi poate tine capul stabil
  • poate sta in fundulet sprijinit de ceva
  • isi poate folosi limba pentru misca mancarea in spatele gurii si a inghiti-o

In cazul in care copilul dumneavoastra nu este inca interesat de substante solide pana la varsta de 26 de saptamani, consultati-va cu un medic. Nu va faceti griji, la aceasta varsta, nevoile nutritionale vor fi in continuare indeplinite in cea mai mare parte de laptele matern sau praf.

Abilitatile sociale ale unui bebelus de 6 luni

Abilitatile Sociale Ale Unui Bebelus De 6 LuniLa sase luni, copilul este constient de lumea inconjuratoare aproape la fel de bine ca si dumneavoastra. Pe masura ce creste si se dezvolta, va invata sa foloseasca alte forme de comunicare pentru a se face inteles. Asadar, asteptativa ca micutul dumneavostra sa incerce din greu sa explice ceva zbatandu-se, balbaindu-se si folosind gesturi si expresii faciale.

De asemenea, bebelusului ii va placea la nebunie sa repete o anumita silaba, cum ar fi “ba”, “ma”, “ga” sau alte combinatii de sunete. Poate chiar sa mai adauge o silaba sau doua, facand sunete mai complexe.

Cu cat raspundeti mai mult la tentativele de comunicare ale bebelusului dumneavoastra, cu atat mai mult el va incerva sa-si dezvolte in continuare abilitatile de comunicare. Deci, este necesar sa-i oferiti un feedback, atat verbal, cat si prin gesturi fizice, gesturi precum a da din cap sau a arata cu mana. Toate acestea vor ajuta sa-si dezvolte abilitatile lingvistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *