Bebelusii nu stiu ca noaptea este destinata somnului

Bebelusii Nu Stiu Ca Noaptea Este Destinata Somnului

Toti adultii sunt echipati cu “ceasuri interne” care ne spun cand e timpul sa ne trezim sau sa dormim. Ceasurile noastre interne sunt influentate puternic de lumina soarelui; de asemenea, sunt influentate de hormoni. Ceasurile noastre interne ne ajuta sa ne simtim obositi cand e ora de culcare si ne alerteaza dimineata.

Copiii nostri, in schimb, nu se nasc cu ceasuri interne dezvoltate. Atunci cand copilul este in pantecele mamei, el se bazeaza pe hormonii si ritmurile mamei pentru a se ghida. Inafara uterului, va dura ceva timp (aproximativ 2 luni) pentru ca ceasul lui sa inceapa sa se dezvolte. In timpul acestor doua luni, bebelusul ar putea dormi foarte mult in timpul zilei si sa fie treaz si alert pe timpul noptii. In timp ce acest lucru poate fi frustrant pentru noii parinti, totul este foarte normal. Este pur si simplu un semn ca ceasul intern inca proceseaza timpul zilei cu cel de noapte.

In timp ce poate fi frustrant sa ai grija de copilul tau cand inca amesteca ziua cu noaptea, fiti siguri ca problema se va rezolva in timp. Sumn lucruri pe care le-ai putea face pentru a-l ajuta sa distinga ziua de noapte mai repede. Asigura-te ca il mentii treaz pe perioade scurte de joaca in timpul zilei si asigura-te ca este expus putin la lumina soarelui. (Nu direct la soare, bineinteles!). Noaptea, incercati sa mentineti intuneric in camera si incearca sa introduci joaca in rutina lui de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *