Aritmia cardiaca fetala

Aritmia Cardiaca Fetala

Aritmia cardiaca fetala se refera la orice anomalie in ritmul cardiac al fatului. Aceste anomalii pot include tahicardia sau bradicardia.

Ritmul cardiac normal pentru un fat este intre 120 – 160 batai/minut. Aritmia fetala este o conditie rara, ce apare la doar 1-2% din sarcini. Din fericire, conditia este de cele mai multe ori temporara. In cazuri si mai rare, insa, ea poate fi fatala.

Cauze

Este posibil ca conditia sa fie cauzata de consumul a unor cantitati excesive. Este recomandat ca o femeie insarcinata sa-si limiteze consumul de cafeina la 200ml/zi (o cana).

La un anumit moment in timpul sarcini, aritimia cardiaca fetala poate fi normala. In timpul celui de-al doilea trimestru, inima bebelusului poate incepe sa bata iregular. Acesta este un stagiu normal in procesul de dezvoltare a inimii. Acest stagiu nu dureaza un interval de timp considerabil!

Unele aritmiei pot indica anomalii structurale ale inimii. In acest caz, va fi nevoie de mai multe analize medicale pentru a identifica o solutie. Daca ritmul cardiac al bebelusului este prea ridicat pe o perioada indelungata de timp, doctorul va poate prescrie medicamente care vor ajuta la regularea ritmului cardiac al fatului.

Riscuri

Cauzele aritmiei cardiece sunt, in mare, necunoscute. Din fericire, informatiile pe care doctorii le poseda sustin faptul ca marea majoritate a cazurilor nu sunt un pericol pentru viata copilului. Pe langa faptul ca este o conditie rara, de cele mai multe ori se vindeca de la sine.

In cazurile rare in care aritmia este mai severa, bebelusul risca sa se nasca cu o iregularitate cardiaca cu care va trebui sa se lupte de-a lungul vietii. Exista sanse slabe ca aceasta aritmie sa duca la moartea fatului in timpul nasterii sau dinainte.

Dupa cum am mentionat deja mai sus, marea majoritate din cazurile de aritmie cardiaca fetala se vindeca de la sine. Insa, conditia nu este cunoscuta in proportie de 100%. Unele cazuri vor avea nevoie de analize suplimentare si este posibil sa fie nevoie de un cardiologist pentru mai multe analize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *