Animalul de casa in preajma noului bebe – un pericol sau nu?

Animalele De Companie Si Bebelusii

Desi majoritatea animalelor (domestice) de companie nu ar rani intentionat copilul, este bine sa-i tii la distanta. De ce sa-ti asumi riscul unui incident accindental? Nu-ti lasa copilul nesupravegheat pe jos, invata-ti cainele sau pisica ca nu are voie sa intre in camera copilului (cel putin pana creste mai mare) si cu siguranta sa nu incui niciodata animalul de companie in aceeasi camera cu copilul. O muscatura de caine se poate infecta repede. Chiar si niste zgarieturi minore trebuie spalate bine cu sapun sau chiar tratate medical.

Trebuie sa fii constient(a) si de virusii, bacteriile si parazitii pe care un animal (chiar si de casa) ii poate transmite. Micutul tau va fi probabil incantat de „pupaturile” catelului sau pisicii, insa nu trebuie sa devina un obicei. Cateii si pisicile obisnuiesc sa adulmece sau sa linga alte animale sau lucruri dezgustatoare din gunoi.

La fel ca oamenii, animalele pot simti emotii puternice. Unele animale de companie, care pana mai recent erau constant in centul de atentie a familiei, ar putea deveni geloase de faptul ca nu mai sunt destinatia principala a excesului de energie a stapanilor. Poate fi facuta o analogie cu rivalitatea dintre frati. Desi infantul are nevoie de foarte multe antentie, aveti grija sa nu neglijati nici animalul de companie, pentru ca acesta sa nu se simta inlocuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *