Alimentatia la copiii in varsta de 2-4 ani

Alimentatia La Copii

O alimentatie bogata este importanta in dezvoltarea si mentinerea organismului. De aceea, este necesar consumul a unei game largi de nutrienti.

Calciu: Asigura dezvoltarea optima a oaselor si dintilor, favorizeaza dezvoltarea sanatoasa a functiilor nervoase si musculare, ajuta la coagularea sangelui (in caz de rana) si ajuta organismul sa extraga energie din alimente.

Acizi grasi esentiali: Ajuta la crearea de celule, reguleaza sitemul nervos, intarirea sistemului cardiovascular si imunitar si ajuta organismul la aborbtia de nutrienti. Sunt necesari pentru o sanatatea functii creierului si vederii.

Fier: Este important pentru producerea hemoglobinei (pigmentul rosu din sange) si mioglobinei (un pigment ce depoziteaza oxigenul in muschi). Lipsa de fier poate duce la anemie, ceea ce poate duce la stari de oboseala, slabiciune si iritabilitate.

Magneziu: Mentine densitatea oaselor si stabilitatea ritmului cardiac si ajuta la mentinerea sistemul imunitar si a functiei musculare si nervoase.

Potasiu: Asista functia musculara si ritmul cardiac, iar impreuna cu sodiul, mentine presiunea sangelui. La batranete, poate reduce riscul de osteoporoza si de aparitie a pietrelor la rinichi.

Vitamina A: Joaca un rol important in vedere si dezvoltarea oaselor, ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor, incurajeaza sanatatea si dezvoltarea optima a celulelor si tesuturilor corpului, inclusiv a parului, unghiilor si pielii.

Vitamina C: Ajuta la formarea si vindecarea celulelor rosii, oaselor si tesuturilor, mentinerea sanatatii gingiilor si intarirea peretilor vasculari, minimizand frecventa vanatailor. Asista la vindecarea ranilor, imbunatateste sistemul imunitar si previne infectiile. De asementea, ajuta la absorbtia fierului din alimentele bogate in fier.

Vitamina D: Ajuta corpul la absorbtia mineralelor precum calciul, si dezvoltarea de oase si dinti puternici. Este esentiala la atingerea potentialului maxim de dezvoltare si al masei osoase. De asemenea, functioneaza ca un hormon cu rol in mentinerea sanatatii sistemului imunitar, productiei de insulina si reglarii producerii de celule.

Vitamina E: Limiteaza proctia de radicali liberi, ce pot duce la deteriorarea celulelor. Este importanta pentru sistemul imunitar, repararea deteriorarilor din ADN si alte procese ale metabolismului.

Zinc: Este estential dezvoltarii si reprezinta o necesitatae pentru peste 70 de enzime ce ajuta digestia si metabolismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *